Érzelem elismerés Kisgyermekkorban

A kisgyermekkor legnagyobb kihívása (szülőként és gyerekként egyaránt) az érzelemszabályozás.

Érzelemelismerés - Gyereknevelési szeminárium

Online Szeminárium
2024. január 9.

Gyere, vegyél rész az online szemináriumon, tudj meg többet a témáról. Tedd fel kérdéseidet a szemináriumon a témával kapcsolatban!

Érzelemelismerés - Gyereknevelési szeminárium
Tarkovács Cecília - Nevelési tanácsadó, Szülő Coach

Tarkovács Cecilia
Gyermeknevelési tanácsadó, Szülő-Coach

Miről is szól a szeminárium?

A kisgyermekkor legnagyobb kihívása (szülőként és gyerekként egyaránt) az érzelemszabályozás. A hirtelen, erős érzelmek kordában tartása, amelynek az egyik célja a viselkedés szabályozása, a társadalmi befogadás érdekében. De hogyan tudjuk ezt mihamarabb megtanítani nekik, amikor sokszor mi sem bírunk a saját érzelmeinkkel?

A tanulás egyik alapfeltétele az elfogadás érzése. Csakhogy kevesebben nőttünk fel olyan kommunikációval, ami az elfogadást tükrözi és nem a fegyelmezést, bagatellizálást, meggyőzést. Pedig a gyerekek kisgyermekkorban a legfogékonyabbak az alapok elsajátítására. Így érdemes nekünk is időben újratanulni az érzelemelismerést.

Ha szeretnéd megtudni a választ az alábbi kérdésekre

Mit jelent az érzelemelismerés?

Miként segíti a kommunikációt kisgyermekkorban?

Milyen hatása van a gyerek együttműködési hajlandóságára?

Hogyan csökkenti a hisztiket, dühkitöréseket, ellenkezéseket?

Lehet-e szabályokat állítani érzelemelismeréssel?

Adott helyzetekben, milyen példamondatok segíthetnek?

Szülői vélemények

Egy ilyen programnak mindenki számára kötelezőnek kellene lennie

Nagyon tetszett, hogy interaktív volt a program, lehetett kérdezni, saját példát mesélni, tanácsot adni a többi résztvevőnek. Tetszett, hogy ez a saját magamra szánt idő volt. Érdekesek voltak a témák, Cili felkészültsége, tudása, közvetlensége, nyitottsága pedig szintén kiemelendő. Néha olyan jó lenne, ha ott állna mellettem, és ha bizonytalan vagyok, akkor csak ránézhetnék, kikérhetném a tanácsát. 😄 Egy ilyen programnak mindenki számára kötelezőnek kellene lennie, hogy mindenki jobban megértse a gyerekét, ezáltal pedig sok kisgyerekkori, felnőttkori frusztrációt elkerülhessen.

Cs. Andi

Imádtam azt a közvetlen stílust, ahogy Cili a tudását “zúdította” ránk!

Imádtam azt a közvetlen stílust, ahogy Cili a tudását “zúdította” ránk! 😊 Egy olyan alapot adott, amivel a későbbiekben a saját és a lányom életét is könnyebbé tudom tenni. Sőt, már most látok kisebb sikereket, ami rettenetesen boldoggá tesz! Ráadásul ez egy Én idő is, és így a végén már azt is elmondhatom, hogy sokkal jobb volt, mint amire számítottam! Nagyon jó társaság volt, és egy kicsit hiányozni fog mindenki!

L. Anita

Több a türelmünk a gyerekünk felé. Tudatosabb lettem.

Sokat tanultam a gyerekről, mit miért csinál, hogyan kommunikáljak vele, sokat beszélünk erről a férjemmel, és egymást erősítjük ha valami jó, vagy épp tanácsot adunk, ha valami nem az új szemléletünk szerinti. Több a türelmünk a gyerekünk felé, és egyre jobban nyílik meg és mond el olyat is, amit eddig sosem.Tudatosabb lettem, figyelek a jelekre, így ő is jobban értve van.

M. H. Enikő

Jelentkezz a 2024. január 9-i szemináriumra

A szeminárium árát banki átutalással lehet befizetni. Az utaláshoz szükséges adatokat jelentkezés után emailben kiküldjük neked. A weboldalon pedig itt találod az utalási adatokat.

Jelentkezz az online szemináriumra!

2024. január 9.

Online szeminárium: 20:30 – 22:00

2024. május 14.

Online szeminárium: 20:30 – 22:00