Tarkovács Cecília

Tarkovács Cecília vagyok, kisgyermeknevelési szakértő és szülő-coach, a Gyerekre Hangolva alapítója.

2011 óta segítek a szülőknek

Célom, hogy szülőként széleskörű támogatást kapj már az első évektől kezdve.

Miért én?

Öt éves bölcsődei munkatapasztalatom terelt a szülők célzottabb támogatásának irányába. Úgy éreztem, hogy magukra vannak hagyva a gyereknevelésben, az intézményes nevelés pedig kevés lehetőséget ad ennek kiküszöbölésére. Önálló útra léptem, hogy a gyerekeket a szüleik támogatásán keresztül segíthessem. Hazai és külföldi tanulmányaimat és munkáimat mind ennek tükrében végeztem. Célom, hogy a szülők minél átfogóbb képet kapjanak a kisgyermekkori fejlődésről és a modern gyereknevelési elvekről, hogy már az első években is magabiztosabbak lehessenek.

Végzettségem

Tanulmányaimat az Eötvös Loránd Tudományegyetem Tanító- és Óvóképző Karán kezdtem Kisgyermeknevelőként. Erasmus+ program keretén belül 2 évet töltöttem Londonban szakmai gyakorlaton. Az Egyesült Királyságban szereztem meg Life-Coach és Személyes Tanácsadói végzettségemet, majd Dr. Shefali Tsabary világhírű gyermeknevelési szakértő tanítványaként váltam az ún. “Conscious Parenting Method” magyar képviselőjévé.

Gyereknevelés fontossága, segítség szülőknek - Gyerekre Hangolva - Tarkovács Cecília

Gyerekre Hangolva Célja

Szülőként a legjobbat akarjuk a gyerekeinknek! Sőt, jobbat, mint ami nekünk adatott. De hogyan adhatnák meg mindezt mindenféle háttértudás és tapasztalat nélkül egy olyan világban, amit még mi is alig ismerünk? A fantáziánkban minden olyan egyszerű mindaddig, míg gyerekünk át nem lépi a való élet kapuját… Aztán jönnek a kemény elvárások a szüleinktől, más szülőktől, a kultúránktól, általuk pedig a kialvatlan éjszakák, a bizonytalanság és a kétségbeesés, hogy kudarcot vallunk. Mégis honnan tudnánk, amit tudnunk kéne?

A Gyerekre Hangolva célja, hogy a szülők széleskörű támogatást kapjanak már az első években, hogy:

Magabiztosabb legyél

Célom, hogy minden szülő már az első évektől olyan támogatást kapjon, amitől tájékozottabb és magabiztosabb lesz

Megtaláld az összhangot

Célom, hogy minden szülő megtalálja az összhangot saját szülői szerepében, azért hogy te is jól érezd magad a bőrödben.

Merjél újat tanulni

A gyereknevelés egyik legfontosabb ismérve, hogy merjünk nyitni, kérdezni és újat tanulni a gyerekneveléssel kapcsolatban.

Szülői eszköztár növelése

A gyereknevelésben nem csak a megszokott és ismert eszköztár alkalmazható. Segítek megtalálni a számotokra megfelelő eszközöket.

Ismerd a viselkedés okát

A gyermek fejlődés létfontosságú alappilléreit és a viselkedések okát meg kell ismernünk a hatákony nevelés érdekében.

Megálmodott szülő lehess

Segítek, hogy olyan szülő legyél, amilyen valójában szeretnél lenni, nem pedig sokszor olyan, amit kihoz belőled a gyereknevelés.

Hogyan tudok segíteni?

01

Személyes gyereknevelési coaching

Személyes nehézséggel küzd a családod, és kifogytál az ötletekből? Csak egy egyszeri beszélgetésre vágysz egy szakemberrel? Vagy szeretnéd, ha valaki végigkísérne az úton a cél eléréséig? Állok rendelkezésedre!

02

Online gyereknevelési coaching

Hasonlóan a Személyes gyereknevelési coaching-hoz, segítek neked, ha elakadtál vagy kifogytál az ötletekből a gyerekneveléssel kapcsolatban. Lehetőség van online, egy praktikus módon beszélgetnünk.

03

6 hetes gyereknevelési online workshop

Szeretnél előre felkészülni a kisgyermekkor várható kihívásaira? Szeretnéd megérteni a gyereked viselkedését és megfelelő nevelési eszközökkel bővíteni a tarsolyod? Akkor ez a program pont neked készült!

Szülői vélemények

Egy ilyen programnak mindenki számára kötelezőnek kellene lennie

Nagyon tetszett, hogy interaktív volt a program, lehetett kérdezni, saját példát mesélni, tanácsot adni a többi résztvevőnek. Tetszett, hogy ez a saját magamra szánt idő volt. Érdekesek voltak a témák, Cili felkészültsége, tudása, közvetlensége, nyitottsága pedig szintén kiemelendő. Néha olyan jó lenne, ha ott állna mellettem, és ha bizonytalan vagyok, akkor csak ránézhetnék, kikérhetném a tanácsát. 😄 Egy ilyen programnak mindenki számára kötelezőnek kellene lennie, hogy mindenki jobban megértse a gyerekét, ezáltal pedig sok kisgyerekkori, felnőttkori frusztrációt elkerülhessen.

Cs. Andi

A program sok új nézőpontot adott

A munkából az anyaságba csöppenés nekem rengeteg bizonytalanságot hozott, egyszerűen kellett a segítség. A program sok új nézőpontot adott, és feladatot is, hogy magammal foglalkozzak. Így magabiztosabban megyek majd neki a 1.5-2 éves kornak is, mert jobban értem mi történik a kisfiammal és kaptam eszközöket, hogy kapcsolódni tudjak vele. Cili is nagyon szimpatikus volt, és nagyon hitelesnek éreztem mindent amit tőle hallottam, sugárzik róla, hogy segíteni szeretne (és nem csak eladni valamit).

H. Virág

Vakfoltokra is rámutatott

Meg kellett fogalmaznom olyan dolgokat magammal, szülőséggel, gyerekemmel és a kapcsolatunkkal, amire normál esetben “nem szán időt’ az ember, és így muszáj volt szembesülnöm, szembenéznem velük. Úgymond olyan vakfoltokra is rámutatott, amit tudtam elméletben, de nem jutott eszembe hogy ezt így/ott/akkor alkalmazzam. Ez lehetne a szülőségre felkészítő alapanyag 🙂 mindenkinek tudnia kéne, és szembe kéne néznie ezekkel!

H. Eszter

Nekünk anyáknak tényleg kell valaki, aki megerősít és támogat

Mióta megszületett a kisfiam rengeteget olvasok könyveket, cikkeket, instagram posztokat a témában, próbálom tartani a tempót és fejlődni, mint anya, mégis egyedül teljesen elvesztem ebben az információrengetegben. Szerettem volna külső segítséget, de nem találtam az “igazit”, akivel teljes mértékben tudok azonosulni… Aztán rátaláltam Cilire. 😊Amikor olvastam a posztjait, éreztem, hogy “megérkeztem”. Nekünk anyáknak tényleg kell valaki, aki megerősít, támogat abban, ha valamit jól csinálunk, biztonságot ad, ha elbizonytalanodnánk, megértő velünk és szakértői segítséget nyújt, ha nem jó úton haladunk. Ha gondolkodna bárki is azon, hogy jelentkezzen, ne tegye, jelentkezzen, mert Cili az AZ ember. 🤗 Bár nincsenek tökéletes anyák, de van esély arra, hogy kihozzuk magunkból a maximumot, és ez a workshop minden szükséges eszközt megad hozzá. ❤️

Sch. H. Szandi

Imádtam azt a közvetlen stílust, ahogy Cili a tudását “zúdította” ránk!

Imádtam azt a közvetlen stílust, ahogy Cili a tudását “zúdította” ránk! 😊 Egy olyan alapot adott, amivel a későbbiekben a saját és a lányom életét is könnyebbé tudom tenni. Sőt, már most látok kisebb sikereket, ami rettenetesen boldoggá tesz! Ráadásul ez egy Én idő is, és így a végén már azt is elmondhatom, hogy sokkal jobb volt, mint amire számítottam! Nagyon jó társaság volt, és egy kicsit hiányozni fog mindenki!

L. Anita

Jól hasznosítható tippeket kaptam

Az tetszett a programban, hogy gyakorlatias. A mindennapi problémákra jól hasznosítható tippeket kaptam, amelyek mégis inkább iránymutatás, semmint szájbarágott tanácsok. Hiánypótló.

M. Sanya

Több a türelmünk a gyerekünk felé. Tudatosabb lettem.

Sokat tanultam a gyerekről, mit miért csinál, hogyan kommunikáljak vele, sokat beszélünk erről a férjemmel, és egymást erősítjük ha valami jó, vagy épp tanácsot adunk, ha valami nem az új szemléletünk szerinti. Több a türelmünk a gyerekünk felé, és egyre jobban nyílik meg és mond el olyat is, amit eddig sosem.Tudatosabb lettem, figyelek a jelekre, így ő is jobban értve van.

M. H. Enikő

Az egyik legnagyobb ajándék, amit bárki adhat a gyerekének, hogy részt vesz ezen a programon

Úgy érzem, hogy az egyik legnagyobb ajándék, amit bárki adhat a gyerekének, hogy részt vesz ezen a programon. Ciliből árad a kedvesség, a gyerekek szeretete és az őszinte segíteni akarás, és ez baromi ritka. Jó érzés őt hallgatni. Remélem sokan átélhetik ezt a segítséget, előadásmódot. Én nagyon köszönöm neki, hogy ennyi mindent tanított, felszínre hozott és elindított a gyerekközpontú nevelésben.

V. Szandra

Törődést, megértést és valódi válaszokat kaptam

Nagyon hasznosnak találtam a program önismereti részét. Elindított, olyan gondolatmeneteket, amik enélkül nem jöttek volna elő. Törődést, megértést és valódi válaszokat kaptam, amit abszolút nem is vártam. Hétről hétre a gyerekek igazolták a szemléletváltásunkat és a workshop hasznosságát, mindig úgy vártam, mint gyerekek a karácsonyt. TarkovácsCilit receptre Mindenkinek!

S. Cs. Andi

Vedd fel velem a kapcsolatot

A kapcsolatfelvétel egyszerű, töltsd ki az alábbi űrlapot és kattints a Küldés gombra. Hamarosan felveszem veled a kapcsolatot a megadott elérhetőségeid egyikén.

Inkább telefonon vennéd fel velem a kapcsolatot?

Hívj fel a +36 20 968 3039 számon!