Játszótéri Kommunikáció

Nem szeretnénk beleszólni mások nevelésébe, viszont a játszótéren belefuthatunk konfliktusokba, ami miatt határokat kell húznunk.

Gyereknevelési Szeminárium Szülőknek - Játszótéri Kommunikáció

Online Szeminárium
2024. június 18-án

Gyere, vegyél rész az online szemináriumon, tudj meg többet a témáról. Tedd fel kérdéseidet a szemináriumon a témával kapcsolatban!

Gyereknevelési Szeminárium Szülőknek - Játszótéri Kommunikáció
Tarkovács Cecília - Nevelési tanácsadó, Szülő Coach

Tarkovács Cecilia
Gyermeknevelési tanácsadó, Szülő-Coach

Miről is szól a szeminárium?

Napjainkban egyre elszigeteltebb a gyereknevelés, így elbizonytalanodnunk is könnyebb szociális helyzetekben. Nem akarunk beleszólni más nevelésébe, de közben a saját gyerekünket szeretnénk megvédeni mások nem kívánt nevelési stílusától. A játszótéri élet tökéletes helye ezen konfliktusoknak, de lehetőséget is ad a határaink tisztázására, és a megfelelő kommunikációs mód gyakorlására. Hogy a gyerekünknek magabiztos támaszt, elfogadható kifejezési módot és hatékony mintát nyújthassunk.

A beszélgetés során törekszünk a minél gyakorlatiasabb megközelítésre, így a saját, egyéni kérdéseidre is konkrét megoldási javaslatokkal szolgálunk majd!

Ha szeretnéd megtudni a választ az alábbi kérdésekre

Undok, aki nem osztja meg a játékát?

Dönthetek a gyerekem helyett, hogy mit ad oda?

Mit tegyek, ha kiközösítik, vagy ő közösít ki mást?

Az ételosztogatás jó példa? Lehet benne határt húzni?

Mit tehetek az agresszív viselkedéssel?

Hogyan mondjam a másik szülőnek, hogy elfogadja?

Szülői vélemények

Átfogó képet ad a kisgyermekkorról

Szuper segítség a szülőknek, hogy kezelni tudják a gyermekük viselkedését a szociális színtereken. Az előadó felkészültsége, és a diák is tetszettek. Mindenképp érdemes a részvétel.

B. Annamari

Többet kaptam, mint vártam

Látványos volt a prezentáció, jól összeszedett és felépített a téma. Nem terelődött el a figyelmem, jó volt a hangulat. Többet kaptam, mint vártam. Szerintem sok szülőnek nehéz a játszótéri kommunikáció, és ennek a szemináriumnak nagy népszerűsége lenne mami csoportokban.😊

J.T. Szasza

Érdemes saját példát is hozni

Nagyon informatív, jó is hogy készült mellé prezentáció meg felvétel, mert biztosan elő fogjuk még venni. Érdemes saját példát is hozni, mert nagyon jó hallani a megerősítést is arról, hogy valamit jól csináltatunk az adott szituációban. Tetszettek a példák, és ahogy kivetíted, mi lehet a gyerekekben 😊

Orsi

Mindenkinek hasznos lehet

Átfogó, fontos összefüggésekre kitér. Mindenkinek hasznos lehet, akinek kicsi gyereke van, mert a gyermeki elme működéséről általánosságban is beszél. (Pl.: Határok, mi várható el-mi nem, érzelmek kezelése stb.)

Cs. Dorka

Maximálisan felkészült volt és könnyed

Nagyon alapos, átfogó előadás volt, melynek a szemlélet a lényege, hogy értsük a kisgyermekeket és azt, ahol éppen tart a fejlődésük fizikailag és szellemileg. Minden, amiről szó volt óriási segítség nem csupán a játszótéri helyzetekben, hanem minden más élethelyzetben is.😊 Nagyon jó volt hallgatni Cilit, maximálisan felkészült volt és könnyed, gördülékeny, a prezi is szuper volt! 😊 Minden kérdésemre választ kaptam az előadás anyagából.

Szandi

Sok példa volt

Informatív, hasznos, érdekes, jó hangulatú. Nagyon hasznos szeminárium, jegyzeteljetek, hogy később is megmaradjon, minden tudás! 😊 Én nyugodtabban játszóterezek mióta megnéztem a szemináriumot, mert már tudom, milyen helyzetben, hogy reagáljak, nem kell ezen aggódnom. Sok példa volt, illetve az is tetszett, hogy az elején elmélet is volt, hogy mit várhatunk el a gyermektől, hogyan működnek stb.

Emerencia

Jelentkezz
az Online Szemináriumra

A szeminárium árát banki átutalással lehet befizetni. Az utaláshoz szükséges adatokat jelentkezés után emailben kiküldjük neked. A weboldalon pedig itt találod az utalási adatokat.

Jelentkezz az online szemináriumra!

2024. június 18.

Meet: 20:30 – 22:30