Gyermeki gyász

Mit tudnak a gyerekek az elmúlásról, és mit mondjunk nekik?

Gyermeki gyász - gyereknevelés szeminárium

Online Szeminárium
2023. október 25.

Gyere, vegyél rész az online szemináriumon, tudj meg többet a gyermeki gyászról, és tedd fel kérdéseidet a témával kapcsolatban!

Gyermeki gyász - gyereknevelés szeminárium
Tarkovács Cecília - Nevelési tanácsadó, Szülő Coach

Tarkovács Cecilia
Gyermeknevelési tanácsadó, Szülő-Coach

Miről is szól a Gyermeki gyász szeminárium?

Már a kisgyerekek számára sem ismeretlen a halál vagy az elmúlás jelensége. A veszteség érzésüknek feldolgozási módja mégis igencsak eltérő lehet a felnőttekétől. Ezért sem mindegy, hogy szülőként hogyan akarunk a segítségükre lenni, akár ők gyászolnak, akár mi. Ha közeli traumán vagytok túl, vagy csak szeretnél felkészült lenni, akkor ezen a szemináriumon itt a helyed!

Ezen a szemináriumon arról fogunk beszélni, hogy

Veszteség feldolgozása

Miként találkoznak a kisgyerekek az elmúlással? Miként gyászolnak?

Mit mondjunk neki?

Hogyan beszélj a halálról, ha csak kíváncsi, és hogyan, ha elveszített valakit, vagy fenyegetve érzi magát? Hogyan beszélj a saját gyászodról?

Mit tudsz tenni?

Milyen mesék segíthetnek? Mikor javasolt szakember? Hogyan tudsz te segíteni neki a feldolgozásban (kérdések megválaszolása, gyakorlatias példák)?

Szülői vélemények

Felkarolja a szülőket, ebben a nehéz kérdésben

Ez a szeminárium átfogó képet ad a halál és a gyász gyermeki feldolgozásáról, és felkarolja a szülőket (nevelőket) ebben a nehéz kérdésben gyakorlati útmutatókkal. Nekem annyira tetszett, annyira tartalmas volt, hogy nehéz lett volna néhány szóval, mondattal jellemezni, összefoglalni a végén.

Nóri

Tabu téma amiről igenis kell beszélni

Jó téma választás (valóban tabu téma amiről igenis kell beszélni) Átfogó képet adó szeminárium, amely nemcsak a gyermek nézőpontját világítja meg, hanem a szülő szerepét/felelősségét is taglalja. Elősegíti a szülő-gyerek kapcsolat kialakulását, illetve ápolását. Szeretjük azt hinni, hogy mindent tudunk, mindenhez értünk, de nagyon sok olyan dolog van amiben azért nem vagyunk teljesen biztosak.. Jó ezeket a dolgokat témakörönként átbeszélni, átgondolni, mert ha nem hallgatunk ilyen szemináriumokat, magunktól bizony nem merülünk bele..

Gábor

Mindenki tanulna belőle

Átfogó, informatív, jól követhető, alapos. Biztos, hogy mindenki tanulna belőle valamit, amire nem is gondolt volna az adott téma kapcsán.

Eszter

Informatív, könnyed, könnyen adaptálható

Sok apróság segít,hogy egy szomorú esemény ne legyen hirtelen arconcsapás. Pl: a döglött bogár nem alszik 🙂

K. Eszter

nem elaludt a bogár…

Egy részről jó volt hallani a mindennapokhoz kapcsolódó infókat (nem elaludt a bogár…..). Más részről sose tudni mikor van az embernek halálal vagy temetéssel kapcsolatosan szakmai információkra szüksége a gyerekéhez. Ez egy olyan téma amit a felnőttek sem kezelnek mindig a helyén szerintem igy nem árt képben lenne mi a helyzet a gyerekek terén szakmailag.

Kata

Logikus felépítés, gyakorlati példák.

Nagyon hasznos volt, mert ez volt az a téma, amihez nem tudtunk hogyan állni. Ami lejött, hogy minden a kommunikáción múlik, hogy merjünk beszélni az érzéseinkről, az elmúlásról is.

Zoltán és Timcsi

Megoldás a felmerülő kérdésekre

Megoldás a felmerülő kérdésekre. Akarj jobb lenni, értőbb. Láss tisztábban. Készülj fel.

Zsófi

Teljesen életszerű, hiánypótló

Specifikus és egyben átfogó képet ad a gyermeki gondolkodásról, fantáziáról. Nem csak a gyászban segít, más bennünk felmerülő kérdésekre is adhat sémát.

Kitti

Jelentkezz a 2023. október 25-i szemináriumra!

A szeminárium árát banki átutalással lehet befizetni. Az utaláshoz szükséges adatokat jelentkezés után emailben kiküldjük neked. A weboldalon pedig itt találod az utalási adatokat.

Jelentkezz a Gyermeki gyász online szemináriumra!

2023. október 25.

Google Meet: 20:30 – 22:30