Leszokás
(cumi, tv)

Sok szokás, ami egy ideig működik, hosszú távon komoly gondokat is okozhat.

Leszoktatás (cumi, tv) online gyereknevelési szeminárium

Online Szeminárium

Gyere, vegyél rész az online szemináriumon, tudj meg többet a témáról, hogyan érdemes leszoktatnunk gyerekünket a cumiról vagy tv-ről. Tedd fel kérdéseidet a szemináriumon a témával kapcsolatban!

Leszoktatás (cumi, tv) online gyereknevelési szeminárium
Tarkovács Cecília - Nevelési tanácsadó, Szülő Coach

Tarkovács Cecilia
Gyermeknevelési tanácsadó, Szülő-Coach

Miről is szól a szeminárium?

Akár képernyőzésről, szoptatásról, cumizásról, vagy egyéb (már) nem kívánt szokásról szeretnénk leszoktatni a gyerekünket, fokozatosságra kell törekednünk! Sok szokás, ami egy ideig működik, hosszú távon komoly gondokat is okozhat. A változás habár az élet része, elfogadása minden résztvevő számára lehet nehéz. Az első években, amikor még a kiszámíthatóság ad biztonságot, pedig különösen. Szülőként nemcsak az érveinkben kell magabiztosaknak lennünk, de a leszokást segítő eszközök megfelelő alkalmazásában is. Az új szabályok mellett megérteni a gyerekünk ragaszkodását, és vele együttműködve kialakítani újakat.

A beszélgetés során törekszünk a minél gyakorlatiasabb megközelítésre, így a saját, egyéni kérdéseidre is konkrét megoldási javaslatokkal szolgálunk majd!

Miről lesz szó a szemináriumon?

Mi adja meg a fokozatosság érzését a gyereknek?

Miként kommunikáld felé a változást és miként NE?

Miként lehet kompromisszumokat kötni?

Mit jelent a következetesség a leszokást illetően?

Honnan tudod, hogy túl korai volt-e?

Milyen hatásai lehetnek az erőltetésnek?

Szülői vélemények

Egy ilyen programnak mindenki számára kötelezőnek kellene lennie

Nagyon tetszett, hogy interaktív volt a program, lehetett kérdezni, saját példát mesélni, tanácsot adni a többi résztvevőnek. Tetszett, hogy ez a saját magamra szánt idő volt. Érdekesek voltak a témák, Cili felkészültsége, tudása, közvetlensége, nyitottsága pedig szintén kiemelendő. Néha olyan jó lenne, ha ott állna mellettem, és ha bizonytalan vagyok, akkor csak ránézhetnék, kikérhetném a tanácsát. 😄 Egy ilyen programnak mindenki számára kötelezőnek kellene lennie, hogy mindenki jobban megértse a gyerekét, ezáltal pedig sok kisgyerekkori, felnőttkori frusztrációt elkerülhessen.

Cs. Andi

Gondolatébresztő volt. Köszönöm!

Az, hogy miközben előadásként hallgatom és nézem a témát, kicsit kívülről tudom nézni a helyzetem és magam. Így látom azt, hogy nálunk mik a buktatók.

Nóri

Imádtam azt a közvetlen stílust, ahogy Cili a tudását “zúdította” ránk!

Imádtam azt a közvetlen stílust, ahogy Cili a tudását “zúdította” ránk! 😊 Egy olyan alapot adott, amivel a későbbiekben a saját és a lányom életét is könnyebbé tudom tenni. Sőt, már most látok kisebb sikereket, ami rettenetesen boldoggá tesz! Ráadásul ez egy Én idő is, és így a végén már azt is elmondhatom, hogy sokkal jobb volt, mint amire számítottam! Nagyon jó társaság volt, és egy kicsit hiányozni fog mindenki!

L. Anita

Közvetlen hangulat, gyakorlatias a sok példának köszönhetően, gördülékeny

Sok minden kering az interneten, de mindenképp szakértőt kell kérdezni, ha valamiben nem vagyunk biztosak, vagy válaszokra van szükségünk. A szeminárium pont ennek tesz eleget.

Ági

Több a türelmünk a gyerekünk felé. Tudatosabb lettem.

Sokat tanultam a gyerekről, mit miért csinál, hogyan kommunikáljak vele, sokat beszélünk erről a férjemmel, és egymást erősítjük ha valami jó, vagy épp tanácsot adunk, ha valami nem az új szemléletünk szerinti. Több a türelmünk a gyerekünk felé, és egyre jobban nyílik meg és mond el olyat is, amit eddig sosem.Tudatosabb lettem, figyelek a jelekre, így ő is jobban értve van.

M. H. Enikő

Segítség a cumiról való leszoktatásban.

Önismereti jelleggel is érdemes részt venni a szemináriumon. Elgondolkoztató témák jelennek meg, amik segítenek a leszoktatásban.

Evelin

Jelentkezz a 2023. április 26-i szemináriumra

A szeminárium árát banki átutalással lehet befizetni. Az utaláshoz szükséges adatokat jelentkezés után emailben kiküldjük neked. A weboldalon pedig itt találod az utalási adatokat.

Jelentkezz az online szemináriumra!

2023. április 26.

Zoom: 20:30 – 22:30