Bölcsödei és Óvodai Beszoktatás

Évközi beszoktatás. Prók és kontrák között.

Óvodai Beszoktatás - Gyereknevelési szeminárium

Online Szeminárium

Gyere, vegyél rész az online szemináriumon, tudj meg többet a témáról, hogyan érdemes beszoktatni a gyerekeket a bölcsibe vagy oviba, és tedd fel kérdéseidet a témával kapcsolatban!

Óvodai Beszoktatás - Gyereknevelési szeminárium
Tarkovács Cecília - Nevelési tanácsadó, Szülő Coach

Tarkovács Cecilia
Gyermeknevelési tanácsadó, Szülő-Coach

Miről is szól a Beszoktatás szeminárium?

A legelső intézményi beiratkozás nem csak a gyerek, de a szülők számára is nagy változást jelent, amivel nem mindig könnyű megbirkózni. Meghozni a döntést, hogy másokra (idegenekre) bízzuk, elfogadni, hogy így lemaradunk a vele napközben történtek közös megéléséről, valamint elhinni, hogy jót fog neki tenni az ottlét…bizony kemény meló. Rengeteg kétely és kérdés merülhet fel a szülőkben (mind előtte, mind közben), ezen az online szemináriumon pedig pont ezeknek szeretnénk elébe menni!

Ha szeretnél átfogó képet kapni:

bölcsődei és óvodai életről

beszoktatás általános szabályairól

az évközbeni beszoktatás előnyeiről és hátrányairól

a gyereked várható viselkedés-változásairól

valamint ezek helyes és magabiztos kezeléséről

Hogy minél gyakorlatisabb segítséget kaphassatok, a szeminárium során minden kérdésetek megválaszolásra kerül, illetve ajándékként egy “Utánkövető kérdezz-felelek” Online Konferenciára is sort kerítünk a ti tervezett beszoktatásaitoknak megfelelően!

Szülői vélemények

Egy ilyen programnak mindenki számára kötelezőnek kellene lennie

Nagyon tetszett, hogy interaktív volt a program, lehetett kérdezni, saját példát mesélni, tanácsot adni a többi résztvevőnek. Tetszett, hogy ez a saját magamra szánt idő volt. Érdekesek voltak a témák, Cili felkészültsége, tudása, közvetlensége, nyitottsága pedig szintén kiemelendő. Néha olyan jó lenne, ha ott állna mellettem, és ha bizonytalan vagyok, akkor csak ránézhetnék, kikérhetném a tanácsát. 😄 Egy ilyen programnak mindenki számára kötelezőnek kellene lennie, hogy mindenki jobban megértse a gyerekét, ezáltal pedig sok kisgyerekkori, felnőttkori frusztrációt elkerülhessen.

Cs. Andi

Felkészített olyan szituációkra, amik rám várnak.

Útba igazít, hogy kérdéses szituációkban hogyan kell a gyereket támogatva helyesen viselkedni.

Mesi

A program sok új nézőpontot adott

A munkából az anyaságba csöppenés nekem rengeteg bizonytalanságot hozott, egyszerűen kellett a segítség. A program sok új nézőpontot adott, és feladatot is, hogy magammal foglalkozzak. Így magabiztosabban megyek majd neki a 1.5-2 éves kornak is, mert jobban értem mi történik a kisfiammal és kaptam eszközöket, hogy kapcsolódni tudjak vele. Cili is nagyon szimpatikus volt, és nagyon hitelesnek éreztem mindent amit tőle hallottam, sugárzik róla, hogy segíteni szeretne (és nem csak eladni valamit).

H. Virág

Vakfoltokra is rámutatott

Meg kellett fogalmaznom olyan dolgokat magammal, szülőséggel, gyerekemmel és a kapcsolatunkkal, amire normál esetben “nem szán időt’ az ember, és így muszáj volt szembesülnöm, szembenéznem velük. Úgymond olyan vakfoltokra is rámutatott, amit tudtam elméletben, de nem jutott eszembe hogy ezt így/ott/akkor alkalmazzam. Ez lehetne a szülőségre felkészítő alapanyag 🙂 mindenkinek tudnia kéne, és szembe kéne néznie ezekkel!

H. Eszter

Sokrétű volt, és lényegretörő

Sokrétű volt, és lényegretörő. Jól felépített szeminárium. Szülőként mindenképp érdemes részt venni rajta. Nagyon tetszett, hogy mindkét oldalról (szülő, pedagógus) voltak vizsgálva szituációk, illetve a pedagógusok kaptak támogatást általad.

Annamari

Nekünk anyáknak tényleg kell valaki, aki megerősít és támogat

Mióta megszületett a kisfiam rengeteget olvasok könyveket, cikkeket, instagram posztokat a témában, próbálom tartani a tempót és fejlődni, mint anya, mégis egyedül teljesen elvesztem ebben az információrengetegben. Szerettem volna külső segítséget, de nem találtam az “igazit”, akivel teljes mértékben tudok azonosulni… Aztán rátaláltam Cilire. 😊Amikor olvastam a posztjait, éreztem, hogy “megérkeztem”. Nekünk anyáknak tényleg kell valaki, aki megerősít, támogat abban, ha valamit jól csinálunk, biztonságot ad, ha elbizonytalanodnánk, megértő velünk és szakértői segítséget nyújt, ha nem jó úton haladunk. Ha gondolkodna bárki is azon, hogy jelentkezzen, ne tegye, jelentkezzen, mert Cili az AZ ember. 🤗 Bár nincsenek tökéletes anyák, de van esély arra, hogy kihozzuk magunkból a maximumot, és ez a workshop minden szükséges eszközt megad hozzá. ❤️

Sch. H. Szandi

Nagy szükség van erre az előadásra

A beszoktatás elég nagy feladat mindkét félnek, nagy szükség van erre az előadásra hogy kicsit tájékozottabb legyen az ember és fel tudjon készülni.

Kata

Imádtam azt a közvetlen stílust, ahogy Cili a tudását “zúdította” ránk!

Imádtam azt a közvetlen stílust, ahogy Cili a tudását “zúdította” ránk! 😊 Egy olyan alapot adott, amivel a későbbiekben a saját és a lányom életét is könnyebbé tudom tenni. Sőt, már most látok kisebb sikereket, ami rettenetesen boldoggá tesz! Ráadásul ez egy Én idő is, és így a végén már azt is elmondhatom, hogy sokkal jobb volt, mint amire számítottam! Nagyon jó társaság volt, és egy kicsit hiányozni fog mindenki!

L. Anita

Jól hasznosítható tippeket kaptam

Az tetszett a programban, hogy gyakorlatias. A mindennapi problémákra jól hasznosítható tippeket kaptam, amelyek mégis inkább iránymutatás, semmint szájbarágott tanácsok. Hiánypótló.

M. Sanya

Szuper volt, hogy bármikor lehetett kérdezni

Korrekt volt, összeszedett és nagyon informatív. Szuper volt, hogy bármikor lehetett kérdezni 🙂 és szuper volt az időzítés, mármint a program időpontja. Érdemes előre összeszedni a kérdéseket szemiárium előtt mindenkinek.

Eszter

Több a türelmünk a gyerekünk felé. Tudatosabb lettem.

Sokat tanultam a gyerekről, mit miért csinál, hogyan kommunikáljak vele, sokat beszélünk erről a férjemmel, és egymást erősítjük ha valami jó, vagy épp tanácsot adunk, ha valami nem az új szemléletünk szerinti. Több a türelmünk a gyerekünk felé, és egyre jobban nyílik meg és mond el olyat is, amit eddig sosem.Tudatosabb lettem, figyelek a jelekre, így ő is jobban értve van.

M. H. Enikő

Az egyik legnagyobb ajándék, amit bárki adhat a gyerekének, hogy részt vesz ezen a programon

Úgy érzem, hogy az egyik legnagyobb ajándék, amit bárki adhat a gyerekének, hogy részt vesz ezen a programon. Ciliből árad a kedvesség, a gyerekek szeretete és az őszinte segíteni akarás, és ez baromi ritka. Jó érzés őt hallgatni. Remélem sokan átélhetik ezt a segítséget, előadásmódot. Én nagyon köszönöm neki, hogy ennyi mindent tanított, felszínre hozott és elindított a gyerekközpontú nevelésben.

V. Szandra

Törődést, megértést és valódi válaszokat kaptam

Nagyon hasznosnak találtam a program önismereti részét. Elindított, olyan gondolatmeneteket, amik enélkül nem jöttek volna elő. Törődést, megértést és valódi válaszokat kaptam, amit abszolút nem is vártam. Hétről hétre a gyerekek igazolták a szemléletváltásunkat és a workshop hasznosságát, mindig úgy vártam, mint gyerekek a karácsonyt. TarkovácsCilit receptre Mindenkinek!

S. Cs. Andi

Részletes leírást ad

Részletes leírást ad a magyarországi bölcsődei és óvodai beszoktatásról

Linda

Jelentkezz a 2023. augusztus 22-i szemináriumra!

A szeminárium árát banki átutalással lehet befizetni. Az utaláshoz szükséges adatokat jelentkezés után emailben kiküldjük neked. A weboldalon pedig itt találod az utalási adatokat.

Jelentkezz a Beszoktatás online szemináriumra!

2023. augusztus 22.

Zoom: 20:30 – 22:30