Tesó-Para Kisgyermekkorban

Érkezik a kistesó, és már előre aggódsz, miként fogadja majd a nagy?

Gyereknevelési Szeminárium - Tesó Para

2 részes Online Szeminárium
2024. március 20. és 27-én

Gyere, vegyél rész az online szemináriumon, tudj meg többet a témáról. Tedd fel kérdéseidet a szemináriumon a témával kapcsolatban!

Gyereknevelési Szeminárium - Tesó Para
Tarkovács Cecília - Nevelési tanácsadó, Szülő Coach

Tarkovács Cecilia
Gyermeknevelési tanácsadó, Szülő-Coach

Miről is szól a szeminárium?

Érkezik a kistesó, és már előre aggódsz, miként fogadja majd a nagy? Vagy már mindennaposak a testvérféltékenységi jelenetek, és eszköztelennek érzed magad? Bármelyiket is éled épp, ez az online szeminárium neked lett összerakva, hogy mihamarabb kialakulhasson az új családi harmónia!

Egy kistestvér érkezése minden családtagnak nagy változás, azonban a megélések eltérőek lehetnek. A nagytestvér számára ez a változás ismeretlen és elbizonytalanító, így várható a féltékenység, regresszió, agresszió valamint a kapcsolati dinamikák megváltozása is. Kétségbeesésre mégsincs ok, mert amint érted a viselkedéseinek mélyebb okait, és alkalmazni tudod a tanult kommunikációs eszközöket, az ő felkészülését is megkönnyítheted, belső feszültségeit pedig gyorsabban oldhatod.

Március 20. Felkészülés (miértek, eszközök, gyakorlatok, kommunikáció)

Március 27. Várható kihívások és megoldásaik (agresszió, regresszió, kapcsolati dinamikák, gyakorlati példák)

Ha tehát szeretnéd tudni:

Mi játszódik le egy gyerekben testvér érkezésekor?

Mivel tudod előre felkészíteni?

Milyen jelei lehetnek a féltékenységnek?

Oké-e, ha nem szereti a tesót?

Hogyan kommunikálj, ha agresszív?

Miként oldhatod a feszültségét?

Szülői vélemények

Egy ilyen programnak mindenki számára kötelezőnek kellene lennie

Nagyon tetszett, hogy interaktív volt a program, lehetett kérdezni, saját példát mesélni, tanácsot adni a többi résztvevőnek. Tetszett, hogy ez a saját magamra szánt idő volt. Érdekesek voltak a témák, Cili felkészültsége, tudása, közvetlensége, nyitottsága pedig szintén kiemelendő. Néha olyan jó lenne, ha ott állna mellettem, és ha bizonytalan vagyok, akkor csak ránézhetnék, kikérhetném a tanácsát. 😄 Egy ilyen programnak mindenki számára kötelezőnek kellene lennie, hogy mindenki jobban megértse a gyerekét, ezáltal pedig sok kisgyerekkori, felnőttkori frusztrációt elkerülhessen.

Cs. Andi

Imádtam azt a közvetlen stílust, ahogy Cili a tudását “zúdította” ránk!

Imádtam azt a közvetlen stílust, ahogy Cili a tudását “zúdította” ránk! 😊 Egy olyan alapot adott, amivel a későbbiekben a saját és a lányom életét is könnyebbé tudom tenni. Sőt, már most látok kisebb sikereket, ami rettenetesen boldoggá tesz! Ráadásul ez egy Én idő is, és így a végén már azt is elmondhatom, hogy sokkal jobb volt, mint amire számítottam! Nagyon jó társaság volt, és egy kicsit hiányozni fog mindenki!

L. Anita

Több a türelmünk a gyerekünk felé. Tudatosabb lettem.

Sokat tanultam a gyerekről, mit miért csinál, hogyan kommunikáljak vele, sokat beszélünk erről a férjemmel, és egymást erősítjük ha valami jó, vagy épp tanácsot adunk, ha valami nem az új szemléletünk szerinti. Több a türelmünk a gyerekünk felé, és egyre jobban nyílik meg és mond el olyat is, amit eddig sosem.Tudatosabb lettem, figyelek a jelekre, így ő is jobban értve van.

M. H. Enikő

Jelentkezz az
Online Szemináriumra

A szeminárium árát banki átutalással lehet befizetni. Az utaláshoz szükséges adatokat jelentkezés után emailben kiküldjük neked. A weboldalon pedig itt találod az utalási adatokat.

Jelentkezz az online szemináriumra!

2024. március 20. és 27.

Online szeminárium: 20:30 – 22:00